En energimærkning afslører, om din bolig bør energirenoveres

I alle lande har man en fælles vision om at ligge fundament for besparelser på energi såvel som mindske udledningen af CO2. Af den årsag har de folkevalgte politikere udtænkt en officiel energimærkning. Derudover har de besluttet at gøre energimærkning af alle typer af bygninger til en nødvendighed. Såfremt man som bygherre skal bruge en obligatorisk energimærkning, vil det altid være fordelagtigt at søge assistance fra en ingeniørfirma, der er godkendte ift. udførsel af energimærkninger til ejendomstyper som fx enfamiliehuse, flerfamilieboliger samt forretninger og offentlige kontorer.

Flere af kommunerne i Danmark er imidlertid meget mere engagerede i relation til klimaspørgsmål. Disse kommuner har derfor indført en praksis med, at den officielle energimærkning er en nødvendighed før det er muligt at få myndighedernes godkendelse af en ibrugtagningstilladelse. I praksis indebærer det, at I skal have foretaget en professionel energimærkning, i det øjeblik at bygningens klimaskærm er færdig eller i nogle tilfælde umiddelbart inden uanset, om dig og din ægtefælle skal i gang med at en helt ny bolig eller, om I planlægger en tilbygning.

Den endelige energimærkning består reelt af et tjek af parcelhusets klimaskærm, varmeanlæg såvel som energiforbrugende komponenter og inkluderer en omfattende rapport med eventuelle forbedringsforslag, der som regel kan kombineres med en trykprøvning, som viser hvor der er utætheder i boligen. I forbindelse med at din partner og dig får energimærket en bygning, får I en en karakter på en overordnet energiskala, der viser, hvor miljøvenligt og godt isoleret ejendommen er på baggrund af det beregnede varmeforbrug.

På energiskalaen, benyttes A til bygninger, der tilfredsstiller de skærpede regler i det nye byggereglement, mens karaktererne fra C til G bruges til ejendomme med et energiforbrug, der er over gennemsnittet. Er bygningen bygget i perioden 2006 til 2010 skal den mindst have en energimærkning med karakteren B. I fald din ægtefælle og dig har investeret i en villa med en energimærkning med karakteren A, har I imidlertid chancen for selv at vælge energiforsyning til huset. Derfor er der utallige fordele ved at have fokus på, at dig og din families bolig er isoleret tilstrækkeligt til at få en udførlig energiberegning i forbindelse med selve energimærkningen.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>