Europaller er det oplagte valg til godstransportering

Såfremt der snakkes om godstransportering, opstår der som regel en udveksling af forskellige holdninger ang. den mest effektive løsning. En del foretrækker fx godsskibe af en imponerende størrelse, og andre kun anvender luftfragt. Fælles for dem alle er imidlertid, at det upåvirket af fragtningsmetoden er vigtigt at indhandle gode og stabile paller, hvorpå de transporterede varer kan opbevares undervejs. I lige netop denne forbindelse stilles det gode, gamle spørgsmål: Hvad er det foretrukne valg – en europalle eller EUR-paller…?

Det er lidt vanskeligt at fastlægge, eftersom EUR-paller i realiteten er temmelig lig europallen. F.eks. er pallerne begge ISPM-15 godkendte, hvilket vil sige, at de er behandlet med varme og autoriserede ifølge de gangbare restriktioner. Denne behandling begrænser muligheden for, at du uden dit vidende kan komme til at overføre insekter samtidig med din last.

Almindeligvis kan du imødse, at en europalle kan udstå 1½ T. Er din last mere tungtvejende end halvandet ton, bør du dog ej fortvivle. Du kan nemlig anbringe adskillige træpaller ovenpå hinanden og således styrke deres tolerance. 3 træpaller giver på den måde udslag i en bærekraft på rundt regnet 4,5 T. Dog må det ikke være dette, som skyld i, at du indkøber europallen og ikke EUR-paller, da EUR-paller er i besiddelse af en tilsvarende tolerance og desuden, på linje med europaller, er naturvenlige. EUR-paller er jo temmelig værdifulde som genbrugspaller, og dvs., at du i teorien lejer dine paller og sagtens kan levere dem tilbage, når du ikke længere har brug for dem.

Der er derfor alene et at sige, som er, at du uagtet dit køb er garanteret stærke paller.