Jeg tror, at en høreklinik vil blive tjenlig for min farmand

Min overbevisning er, at den gamle muligvis har tinnitus, og han har desuden fået nedsat hørelse. Ørelidelsen tinnitus er en opfattelse af en lyd, som man kan have i ørerne, selvom der ikke kommer nogen lyd ind i ørerne fra omverdenen. Farmand gengiver det som, at det ringer i hans øre. Nu har det varet ret mange måneder, og det bliver nok slemmere og slemmere. Det er ganske difficilt for mig, da han altid har været det menneske, som har lagt øre til, når jeg har haft brug for at fortælle noget, som jeg følte. Nu hvor han ikke har sin gode hørelse mere, men nedsat hørelse, har vi ikke plapret ligeså meget med hinanden. Det længes jeg efter.

Den hovedsaglige årsag til, at min far har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af for meget støj, for han er forhenværende vejarbejder og gjorde ikke brug af høreværn. Det er i alt fald mit gæt. Der menes, at ørelidelsen tinnitus hænger sammen med bristede sanseceller i høresneglen i det indre øre, sikkert også grundet en støjskade. Det får mig for resten til at tænke på, at jeg skal huske min bror, som er musiker, på, at han skal benytte et musikerhøreværn. Jeg tager min far med til hans læge i morgen, der så skal bedømme hans hørelse. Fars læge henviser ham nok til en høreklinik, som laver en grundigere undersøgelse af hørelsen. Derefter vil der blive snakket om, om løsningen er et høreapparat.

Der findes temmelig mange divergerende slags høreapparater, og hvert høreapparat vil selvfølgelig blive reguleret, så det vil passe til den nedsatte hørelse. Jeg regner med, at min farmand skal have et høreapparat, som sidder bag øret. Høreapparaterne er lavet af 2 parter; selve apparatet omme bag dine ører samt en lydslange, der fører lyden ned til en øreprop i øret og ind i trommehinden. De nævnte høreapparater anvendes til mennesker med stærke høreproblemer og til mennesker, som har brug for indstilling af lyden. Man bestemmer selv, om man gerne vil modtage behandling og tage imod høreapparatet gratis hos de offentlige høreklinikker, eller om man gerne vil have understøttelse til at købe høreapparatet af en blåstemplet privatejet høreklinik eller af en forhandler, som samarbejder med høreklinikker. Efter min mening er det luksuriøst, at det kan modtages omkostningsfrit af en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker sørger godt for deres kunder.

Den gamle har som tidligere sagt været på en støjende arbejdsplads, og alvorligt talt var det nødvendigt med høreværn, det er min far et eksempel på, fordi for høje lyde som sagt måske vil give dig høreskade. Jeg hørte for noget tid siden, at cirka 60 pct. af dem, som har job i støjfyldte omgivelser, ej bruger høreværn eller musikerhøreværn. Min bror har et arbejde i et rockband, og jeg er sikker på, at også han får et høreproblem, hvis han ikke snart begynder at gøre brug af musikerhøreværn, når han er ude at spille.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>