Næste step som nyduddannet ledig: Jeg er blevet tilmeldt et vikarbureau Kolding, hvor jeg har min hverdag.

Undertegnede har været arbejdsløs i godt et år, og jeg er nødt til at forsøge mig med noget nyt. Derfor har jeg meldt mig i vikarbureau Kolding. Jeg er uddannet inden for kommunikation, men konkurrencen er hård, og jeg har kun lidt relevant på CV-et. Så måske er jobs gennem et vikarbureau vejen til, at jeg få noget relevant på CV-et og oven i det får kolleger at stå op til om morgenen. Det er selvfølgelig behageligt ikke at skulle tidligt op på morgener med sne, men jeg savner sgu at komme op og udføre en opgave.

Nu har jeg så registreret mig, og først nu dukker alle overvejelserne op: Hvad er timelønnen? Mon det er nok at være registreret hos ét vikarbureau? Hvor lang tid går der, op til at de ringer? Hvor mon jeg kommer hen? Og vil jeg holde af at være vikar?

Min bedste veninde er hos Vikarbureau Viborg, og har før været registreret hos Vikarbureau Aalborg. Hun har forklaret mig, at hun mest kom ud på steder, når de ansatte var syge, skulle på ferie eller skulle på barsel. Det ville være rart med sådan en barselstjans, hvor man jo kan blive tilknyttet samme kontor 7-10 måneder eller mere.

Får jeg derimod en masse småjobs af f.eks. en uges varighed er jeg lidt nervøs for, hvordan jeg håndterer sådan at være fremmed og komme ind uden forudgående kendskab til virksomheden. Man når vel kun lige at lære navnene på kollegerne, før du skal stoppe igen. På den anden side vil jeg se en række forskellige steder, og det kan være, at de bliver glade for mig på et sted, så jeg ikke behøver at holde på. Det ville da være genialt…