Reparering: tagsten & tagplader

Er du i tvivl om, om dit tag skal istandsættes eller evt. tilmed helt udskiftes? Kan du yderligere ikke helt finde ud af, om dit tag godt kunne bruge noget spritnyt spærtræ? Når der er begyndende utætheder, kan det godt betale sig at reparere dit tag med splinternye tagsten eller tagplader, eksempelvis eternit tagplader, førend der kommer slemmere beskadigelser. Ved disse uheldige situationer vil nye tagsten være en god investering, for kommer der sprækker i taget, kan der forekomme vandskader, råd + svamp i dit hus. Det er yderligere betydningsfuldt, at der er noget godt spærtræ mht. dit tag, af sikkerhedsmæssige årsager. Overvejer du at købe splinternye tagsten, tagplader eller noget spærtræ, så anskaf det snart, før ødelæggelserne er blevet større.

Du skal ikke være nervøs for, at nye tagplader er i besiddelse af asbest, hvis du investerer i disse plader. Det ophørte nemlig i begyndelsen af firserne, at man brugte asbestfibre i eternit. Hvis du har et eternittag fra før 1984, bør du udskifte det til spritnye eternit tagplader, før det begynder at gå i stykker, og der måske kommer forurening med asbest. Vælger du at anskaffe eternit tagplader, kan du gå ud fra, at taget har det godt i en masse år. Dog kommer det samtidig an på, hvor skrå en hældning taget har, og levetiden forlænges, jo større hældningen er. Det første varsel på slid er almindeligvis, at overfladen starter på at skalle af, eller der kommer huller.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>