Windhager biobrændselsfyr & jordvarme: Hvilket bør jeg indkøbe…?

I de foregående år har der været en del fokus angående miljøet, og det er endt ud i en fremragende idé. Jeg har nemlig taget den beslutning at erstatte mit affældige opvarmningssystem med et helt nyt & miljørigtigt biobrændselsfyr! Samtidig med en indskrækning af CO2-produktionen kommer det nemlig i samme omgang til at betyde, at jeg faktisk sparer penge, da biobrændsel er væsentligt mere favorabelt end gas & fjernvarme.

Som det første har jeg nærstuderet et biobrændselsfyr af mærket Windhager, og jeg havde ovenikøbet næsten valgt hvilket et, jeg ville erhverve mig, idet jeg opdagede en homepage om jordvarme. Et anlæg til jordvarme er nemlig på samme tid en klimavenlig varmekilde, som kan benyttes i stedet for et biobrændselsfyr. Nu aner jeg overhovedet ej, hvilket jeg skal anskaffe mig.

Jeg kan i bund og grund se både plusser & minusser ved begge. For eksempel besidder jordvarme det plus, at det er en evindelig energikilde, og at man som indehaver blot skal betale den smule elektricitet, som det tilhørende anlæg behøver for at kunne omdanne jordvarmen til energi. Dog er det lidt dyrt at installere, så til at begynde med ville et biobrændselsfyr produceret af mærket Windhager uden tvivl være det billigste.

På den anden side varer et anlæg til jordvarme dog i længere tid, og jeg har hørt, at anlægget inden bare 10 år vil have tjent sig ind, hvorfor det faktisk ikke er et ringe køb. Jeg er af den årsag meget vægelsindet, skønt jeg stadig primært hælder til biobrændselsfyr fremstillet af Windhager.

Findes der nogen af jer, som har kendskab til de forskellige opvarmningssystemer, og som kan formå at give mig et fornemt tip? Sådan et vil jeg altså i hvert fald sætte pris på!